Εκτός από το βούρτσισμα και το νήμα που επηρεάζουν και βελτιώνουν τη συνολική εικόνα της στοματικής κοιλότητας, οι τροφές που καταναλώνουμε έχουν επίσης αντίκτυπο στην κατάστασή της. Τι πρέπει να καταναλώνουμε λοιπόν!
- Κοτόπουλο, επειδή περιέχει κολλαγόνο και CoQ10, ένα αντιοξειδωτικό παράγοντα που βοηθά την κυτταρική λειτουργία και καταπολεμά τη φλεγμονή των ούλων.
- Μοσχάρι, επειδή επίσης περιέχει κολλαγόνο αλλά και Ω3 λιπαρά, όπως επίσης και η κρεατόσουπα.
- Σολωμό κι άλλα ψάρια, ενώ ιδιαίτερα οι σαρδέλες και το σκουμπρί είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά. Τα λιπαρά από τα ψάρια έχουν ευρεία αντιφλεγμονώδη δράση.
- Μπρόκολο, ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες και άλατα. Η βιταμίνη C δυναμώνει τα ούλα, ενώ η βιταμίνη Α ενδυναμώνει την αδαμαντίνη.
- Καυτερές πιπεριές, ιδιαίτερα πλούσιες σε βιταμίνη C.
- Γλυκιές πατάτες, πλούσιες σε βιταμίνη Α, συνεισφέρουν στην υγεία των βλεννογόνων και τη συντήρηση της αδαμαντίνης. Σε συνέχεια….